Pagina's

zondag 17 maart 2013

Terug op Nederlandse bodem


Vandaag zijn we weer aangekomen in Nederland, na 17 heerlijke dagen in Nepal zijn we met een voldaan gevoel teruggekeerd naar Amsterdam. 

We hadden een waanzinnig leuk team. Bij deze willen we nogmaals iedereen bedanken voor de geweldige tijd: Ron, José, Frederike, Felix, Carla en Ed - we hadden ons geen beter team kunnen wensen! We hebben iedereen mogen leren kennen tijdens de reis, heel wat afgelachen, fijn samengewerkt, veel geleerd van de tandartsen tijdens de behandelingen en de sfeer was altijd top!

  
                                                Top team! V.l.n.r.: Anja, Ed, Anne, José, Frederike, Ron, Carla en Felix 

De 'extractie stoel'


Een belangrijke vraag blijft: ‘heeft tandheelkundig vrijwilligerswerk in een ontwikkelingsland zin?’. Het blijft natuurlijk ‘een druppel op de gloeiende plaat’. De omstandigheden waarin wij hebben behandeld, zijn te vergelijken met de tandheelkunde van de jaren 50 en 60. Echter, als je het structureel aanpakt, de nadruk legt op preventie, er sprake is van continue zorg door een goed opgeleid (Nepalees) team, dan kun je zeker wat bereiken. Op grote schaal kun je wellicht weinig teweeg brengen, maar wij hopen dat voor de individuen die wij hebben behandeld toch een klein verschil hebben kunnen maken.

Ons Nepal avontuur was absoluut een hele bijzondere ervaring, eentje die we nooit zullen vergeten..

Liefs Anja en Anne