Pagina's

maandag 4 maart 2013

Namaste!

Na gisteren Patan (één van de drie koningssteden in Kathmandu vallei) te hebben bezocht en in een pittoresk Nepalees restaurantje te hebben gegeten zijn we in Kathmandu’s ‘rock café’ beland. Een donkere bar met op het podium muzikanten met lange haren en Led Zeppelin gitaren. De (oudste) van onze groep stonden al gauw op de dansvloer, waardoor veel locals volgden. Uiteindelijk stonden we met z’n allen te dansen op één van de covers van ‘Born to be wild’. Een geweldige afsluiting van een mooie dag.
Vandaag hebben we Kathmandu verder ontdekt. Na vandaag is het overduidelijk, in Kathmandu draait alles om religie. Op elke hoek van de straat worden buddha’s en hindoeïstische beeldjes verkocht, er is geen ‘wierook vrije plek’ in de stad te bekennen en Kathmandu heeft talloze hindoeïstische tempels en stupa’s (buddhistische-tempels). De meeste Nepalezen zijn hindoeïstisch, daarnaast zijn er veel buddhisten en een klein gedeelte is islamitisch of christelijk. Alle religies blijken vredig naast elkaar te leven, erg bijzonder om te zien.
Het meest indrukwekkende wat we vandaag hebben gezien was een hindoeïstische crematie. Dit gebeurde in de Bagmati rivier (voor de hindoe’s een heiliger rivier), vlakbij de meest belangrijke Hindoeïstische tempel van Nepal, Pashupatinath.
Morgen zullen we naar Chitwan reizen om daar de komende tijd te gaan werken. De tocht is minder dan 200 km, maar zal ongeveer 6 uur duren (!). Door de vele gaten in de wegen en het ‘chaotische verkeer’ staat ons vermoedelijk een avontuurlijke rit te wachten..

1 opmerking:

Anoniem zei

Anne wat leuk!! Ik ga je blog zeker volgen want ik ben erg benieuwd wat je daar allemaal mee maakt. Lekker genieten en een dikke kus van heleen!