Pagina's

zaterdag 2 maart 2013

Hello Kathmandu


‘'Goedemiddag dames en heren, hier uw gezagvoerder. We naderen Kathmandu en zullen over een klein half uurtje landen. Omdat Kathmandu redelijk hoog gelegen is zullen wij het vliegveld naderen over een bergrug en zullen dus een snelle daling in zetten. Ook is de landingsbaan aan de korte kant en loopt deze wat omhoog. De landing zal daarom wat heftiger worden dan u gewend bent, maar dat is redelijk normaal voor deze luchthaven....’'

Al met al viel de landing nog best mee en na een lange vliegreis zijn we goed aangekomen in Kathmandu, Nepal.
Wat een heerlijke stad is dit!! Eén grote ‘georganiseerde chaos’.  Kathmandu is niet te beschrijven in woorden, alleen maar te voelen en te beleven. We hebben al meerde pogingen gedaan en alles weer gewist. Wat we ook typen, het doet gewoon tekort aan de sfeer van deze stad.  De auto’s met daarbij het bijbehorende getoeter vliegen je om de oren, de ‘smog’, de kleurrijke kleding van de Nepalezen en tegelijkertijd de super relaxte mensen die je een gevoel van rust geven.  
We zijn aangekomen in het hotel waar we de komende 3 nachten zullen blijven, midden in  de drukte van Kathmandu.

Het enige wat we nu nog gaan doen voordat we gaan slapen, is heerlijk onder de 3 druppels lauw water - wat zichzelf een douche noemt - te gaan staan en na te genieten van deze bijzondere eerste dag.

Wordt vervolgd.

1 opmerking:

Amanda zei

Gelukkig veilig aangekomen!

Heel veel plezier daar meiden!

Kijk uit naar jullie verhalen!

Dikke X

Amanda